Martina » Specials » Tuincentra
K E N N I S D E L E N

Tuincentra; Allang niet meer alleen maar voor uw tuin!

Tuincentra; Allang niet meer alleen maar voor uw tuin! De Nederlandse tuincentra bieden de consument al jaren alles op het gebied van tuin en terras. Maar naast het buitenleven krijgt ook de inrichting van het huis steeds meer aandacht. Uiteraard waren daar altijd al de kamerplanten met de bijbehorende potterie. Maar tegenwoordig is er ook een ruim aanbod aan sfeervolle interieurartikelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kaarsen, serviesgoed, kussens, decoraties of keukenaccessoires. Maar als in het laatste kwartaal de tuincentra transformeren in een Winterwonderland, dan zijn ze een bezoek ook meer dan waard!

Het tuincentrum voor een heerlijk dagje uit!

Tijdens het tuinseizoen staan de tuincentra uiteraard vol met alles wat groeit en bloeit. Bomen, struiken, vaste planten: u vindt het volop op de buitenplantenafdeling. Bloembollen worden voornamelijk in de herfst (september/oktober) massaal aangeboden. Dit is de beste periode om de voorjaarsbloeiende bollen in de grond te planten. In de lente komen de eenjarige planten weer volop in de verkoop. Koop ze echter niet te vroeg. Bij het tuincentrum staan ze vaak in de (koele) binnen afdeling. Dat is geen probleem. Maar ze mogen nog niet naar buiten, i.v.m. de nog steeds aanwezige kans op late nachtvorst. Koop de eenjarige pas na IJsheiligen of let goed op de weersverwachting en zet uw nieuwe aankopen 's nachts binnen.

Bron: PixelAnarchy, PixabayBron: PixelAnarchy, Pixabay

Tuinmeubelshows bij de tuincentra

Niet alleen in de tuinplanten zijn de seizoenen goed te herkennen. De tuincentra gaan ook in andere producten mee met de jaargetijden. Vanaf januari beginnen de tuincentra weer met de uitgebreide uitstalling van tuinmeubelen. Nu de tuin steeds meer een verlengstuk wordt van de huiskamer komt er steeds meer aandacht voor de tuinmeubelen. Lounge-sets, buitenkeukens, terrasverwarming: allemaal héél trendy producten voor uw terras.

Kerstshows bij de tuincentra

Bron: PublicDomainPictures, PixabayBron: PublicDomainPictures, Pixabay
Als het tuinseizoen langzaam afneemt en de planten in de tuin zich voorbereiden op de winter, verleggen de tuincentra de aandacht naar iets heel anders: de kerst. Meestal is het de afdeling van de tuinmeubelen, die binnen een tijd van enkele weken compleet omgetoverd wordt naar een winterwonderland vol met de mooiste kerstartikelen. Werkelijk alles wat nodig is om uw woning in kerstsfeer te brengen treft u aan op deze tijdelijke afdelingen.

Tuincentra in Nederland

We kennen in Nederland steeds meer grote ketens met vele tuincentra verspreid over het hele land. Welke ketens zijn dit en hoe zien de tuincentra eruit? Deze special bevat een aantal artikelen waarin telkens een andere keten wordt beschreven.

Overzicht verschillende tuincentra

  • Coppelmans
  • GroenGilde
  • GroenRijk
  • Intratuin
  • Life&Garden
  • Staelduinse bos
  • Tuinwereld
  • Tuincentrum Overvecht
Intratuin een organisatie met karakter

Intratuin een organisatie met karakter

Intratuin is misschien wel één van de bekendste tuincentra in Nederland. Verspreid over het hele land, met vestigingen in alle provincies, bezit Intratuin een groot deel van de Nederlandse markt op he…
Tuincentrum GroenRijk weet wat er leeft

Tuincentrum GroenRijk weet wat er leeft

In ons land zijn een groot aantal verschillende ketens op het gebied van tuincentra. Tuincentrum Groenrijk is er daar één van. Misschien is dit niet de bekendste, maar met zijn in 2019 27 vestigingen…
Tuincentrum Overvecht; complete en sfeervolle tuincentra

Tuincentrum Overvecht; complete en sfeervolle tuincentra

Tuincentrum Overvecht is niet een van de bekendste tuincentra van ons land. Maar met zijn vele vestigingen, met name in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht, behoort hij toch zeker tot…
GroenGilde; Natuurlijk goed

GroenGilde; Natuurlijk goed

Nederland staat inmiddels vol met tuincentra. Veelal zijn dit grote en bekende ketens, maar er zijn ook nu nog steeds zelfstandige ondernemers die een eigen tuincentrum bezitten. Om te kunnen overleve…
Gepubliceerd door Martina op 22-11-2010, laatst gewijzigd op 31-01-2019. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
Schrijf mee!